
Bereiding (25 minuten)
Bereiding (25 minuten)
De vrucht het lekkerst is als hij nog niet te rijp is. Meestal wordt hij al geoogst vanaf 10 centimeter, tot ongeveer 30 centimeter. Grotere exemplaren krijgen harde zaden en vruchtvlees. Als je ze laat groeien, kunnen de vruchten tot wel 80 centimeter groot worden. Bron: https://www.well2day.be/nieuws/courgette-weetjes-en-tips
olijfolie
1 grote courgette (600 gram)
1 ui
2 tenen knoflook
750 milliliter water
1 eetlepel groentebouillon
potje roomkaas met kruiden
Snij de courgette (met schil) in kleine stukjes. Schil de ui en snij die ook in kleine stukjes. Schil de knoflooktenen. Los de bouillon op in 750 milliliter water in een aparte soeppan. Courgette pureren met de staafmixer en eventueel al de roomkaas erbij. Rest van de (hete) bouillon erbij. Eventueel nog vers gemalen zwarte peper toevoegen. Als de roomkaas erbij is gedaan dan liever niet meer laten koken.
De soep wordt gepureerd, dus is het niet nodig de groenten heel fijn te snijden.
De Vereniging Leidse schooltuinen bestaat sinds 1926. Elk jaar tuinieren er gemiddeld 600 kinderen op een van de 5 schooltuincomplexen. "Een eigen schooltuintje zorgt voor een ervaring die een leven lang meegaat!"
Blijf op de hoogte en volg ons op social media
Vereniging Leidse Schooltuinen
Telefoon 06 - 404 596 17
E-mail schooltuinenleiden@gmail.com
kvk 40447370