Recepten met tuin- ofwel sterrenkers voor op het brood
Let hier op
Als je sterrenkers net geoogst hebt, stop het dan gelijk in een zakje wat je een beetje bol laat staan. Er moet immers lucht bij komen. Want als je sterrenkers zonder lucht samenpropt wordt het een groene brij en
kan je het niet meer eten. Sterrenkers moet je eten op dezelfde dag dat je het geoogst hebt. Dus zodra je thuis komt doe je de sterrenkers in een zeef of vergiet. Maak het een beetje los met je handen en spoel het af onder de kraan. Laat het goed uitlekken.
Nu kan je de volgende recepten uitproberen.
Wat kun je gebruiken?
Neem witte boterhammen, of casinobrood, dat is vierkant en dat staat wat mooier. Je kunt ook toastjes gebruiken. Smeer de boterhammen of toastjes met margarine of boter (boter is lekkerder). Je kunt sterrenkers combineren met roomkaas,
hardgekookt ei, suiker en citroen, zalm en pindakaas.
Sterrenkers met roomkaas
Smeer
een boterham in met roomkaas, zoals Mon Chou of Philadelphia. Strooi daar wat sterrenkers op en eten maar.
Sterrenkers met
ei
Neem een stel hard gekookte eieren (voor iedereen een) en prak die fijn. Doe door die prak een of meer eetlepels mayonaise en een eetlepel yoghurt, en meng alles goed door elkaar.
Je hebt nu eiersalade.
Smeer de eiersalade op de boterhammen, en strooi er dan de sterrenkers over. Als je deftig wilt doen maak je sandwiches: leg op elke boterham met eiersalade en sterrenkers
een andere besmeerde boterham, en snij de boterhammen dan schuin doormidden.
Sterrenkers met citroen en suiker
Neem een met boter besmeerde boterham, doe daar een laag sterrenkers op, bestrooi met suiker en druppel er dan wat citroensap over heen. Erg lekker!
Sterrenkers met zalm
Neem een stel besmeerde witte boterhammen of toastjes, leg op elke boterham of toastje plakjes gerookte zalm, doe er dan per boterham of per toastje een
theelepel crème fraiche op en bestrooi het kwakje crème fraiche met sterrenkers.
Sterrenkers met pindakaas
Niet iedereen vindt deze combinatie even lekker, maar je kunt het toch proberen. Besmeer een boterham met pindakaas, en strooi en dan sterrenkers overheen. Drupje citroen erover, en eten maar.